Rólunk

A JÓNÁL IS VAN JOBB…

Az in vitro diagnosztikai termékek felhasználói a mindennapi laboratóriumi tevékenységekben a leggyorsabb és legmegbízhatóbb megoldásokat részesítik előnyben. A DIAGON termékeket ezért követik kiemelt figyelemmel szerte a világon. 1989-ben történt megalakulását követően az eltelt huszonöt esztendő figyelemre méltó eredménye, hogy a laboratóriumi diagnosztikai reagensek és készülékek fejlesztésében valamint a felhasználók korrekt ellátásában elkötelezett DIAGON napjainkra a diagnosztikai piac élvonalbeli szereplőinek egyike, a haladó vállalti stratégiának köszönhetően a saját fejlesztésekkel és viszonteladói hálózat folyamatos bővítésével a beszállítói státuszból teljes körű laboratóriumi rendszereket és reagenseket forgalmazó világszerte ismert vállalattá fejlődött.

A DIAGON mára már a magyar labordiagnosztikai piacvezető cége, amely komplex labordiagnosztikai megoldásokat nyújt partnereinek. A társaság a mai napig 100% magyar tulajdonban van, tevékenységi köreibe tartozik az orvosi laboratóriumokban használt hematológiai automatákhoz és véralvadásmérő automatákhoz használatos reagensek gyártása, illetve mikrobiológiai, klinikai kémiai, immunkémiai, vizeletdiagnosztikai, immunhematológiai és allergológiai termékek értékesítése. Ezek  mellett rendelkezik egy saját fejlesztésű véralvadásmérő laboratóriumi automata családdal, humán és állatorvosi point-of-care készülékkel és az ezekhez tartozó szintjén saját fejlesztésű reagensekkel.

Jelenleg a DIAGON több mint 150 hazai laboratóriumi reagens- és készülék ellátásában vesz részt, többek között több mint 100 féle saját szabadalom alapján gyártott reagens oldattal is. A laboratóriumok mind a német Instand, mind az osztrák Öquasta quality kontrol rendszerben kiváló eredménnyel vesznek részt. A piacon megjelenő újabb és újabb készülékek és fejlesztések miatt a DIAGON folyamatosan törekszik a termékpalettájának bővítésére. A saját fejlesztések kiemelt középpontjában a felhasználói igények állnak. A fő iránynak számító termékeink mellett számos más laboratóriumi terület felé is nyitottunk, ezzel is szélesítve jelenlétünket az in vitro diagnosztikában.

A DIAGON 2008-ban felismerve azt, hogy a diagnosztika fejlődési iránya a megbízható, valós mérésen alapuló, gyors eredményt szolgáltató és tejes vérből történő vizsgálatok felé mutat, a szakmai tapasztalatit felhasználva elkezdte a s saját PT-INR mérő készülék ki fejlesztését, amely 2011-ben került először forgalmazásra, ez volt a világon gyakorlatilag ez első olyan műszer, amely már valós mérésen alapuló, nem valamilyen származtatott eredményt szolgáltatott. A háziorvosi praxisokban már több mint 600 db CoagS üzemel. Az alapellátásban, a háziorvosi praxisok vonatkozásában is komplex szolgáltatás kialakítására törekvés érdekében a CRP és székletvér vizsgálatok tekintetében a francia Vedalab, cég, allergia diagnosztikában a német Dr. Fooke cég, vizeletdiagnosztika vonatkozásában a szintén német Macherey Nagel cég termékeit forgalmazza kizárólagos joggal Magyarországon. 2015-ben ez a paletta kiteljesedett azzal, hogy a DIAGON megkapta az amerikai Becton Dickinson zárt vérvételi rendszerek és eszközök kizárólagos forgalmazási jogát.

DIAGON történet napjainktól az indulásig:

2015.   Külföldi disztribútor partner létszám eléri az százat, ISO 14001 minősítés

2014.   D-Dimer és AT-III speciális tesztek piacra bocsátása

2013.   Coag XL automata koagulométer és a Coag VET POC rendszer piacra bocsátása

2011.   CoagS POINT-OF- CARE INR mérő automata piacra bocsátása

2010.   Coag 4D véralvadásmérő piacra bocsátása

2010.   Brazil új gyártóüzem átadása

2009.   PCR tesztek gyártása (humán egészségügy, víztisztaság, élelmiszerbiztonság)

2009.   Rekombináns PT gyártás

2008.   Molekuláris diagnosztikai fejlesztések (nukleinsav izoláló kitek, vírus és baktérium PCR tesztek)

2007.   D-Cell5D 27 paraméteres hematológiai automata kibocsátása

2006.   Véralvadás diagnosztikai tesztek fejlesztése és gyártása Hematológiai kontroll vér a piacon

2005.   D-Cell hematológiai termék család piacra bocsátása ISO 13485 minősítés

2001.   Külföldi disztribútor partner létszám eléri az ötvenediket